Chokolade kage behøver ikke at lange tid, jeg plejer at lave dem i mikroovnen når lysten til lidt lækkert hurtigt gourmet vidunder melder sig. Det tager kun 5 min.

Hvis du er i tvivl om din kop kan klare mikroovnen så se vores artikkel her.

Ellers er hovedreglen, giv koppen 5 sek selv uden noget i, hvis den bliver varm så er den ikke egnet til formålet.

Ingredienser :

2 spsk sukker
2 spsk mel
2 spsk kakao
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
1 knivspids alt
2 spsk mælk
1 spsk olie (solsikke- eller rapsolie)
1 æg
Du kan evt komme hakkede nødder eller chokolade i.

Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser i en stor kop (krus) som kan komme i mikroovn.
Tilsæt mælk, olie og æg.
Rør det hele godt sammen.
Kom evt. hakkede nødder eller chokolade i.
Bages i mikroovnen i 1½-2½ min (afhængig af din mikroovn)
Kagen skal være en smule blød når den tages ud, da den bage videre i koppen i godt 30 sek.
Den skal være lidt blød når du tager den ud, da den bager lidt videre i koppen
Den spises i koppen og kan nydes med glasur eller flormelis oven på.