Det først du skal er at riste hasselnødderne på en bradepande i ovnen ved ca. 180 grader, i omkring 5 min, eller indtil skallen revner.
--
Når hasselnødderne er ristet, gnides godt mellem to fingre ind til den yderste skal falder af.
--
2/3 af de skalfrie hasselnødderne hakkes helt fint til mel, dette gøres nemmest i en foodprocesser eller lignende.
--
Den sidste andel af nødderne hakkes groft på et skærebræt.
--
Hak chokoladen groft og bland den sammen med de finhakkede nødder i en skål.
--
Varm nu fløden op til kogepunktet under konstant omrøring.
--
Når fløden koger hælder du den over i skålen med chokolade og nøddemelen. Rør godt rundt.
--
Kom smøren i lidt efter lidt under omrøring.
--
Smag til sidst Nutellaen til med lidt salt og hvis den ikke er så rund som du ønsker kan der tilføjes lidt farin indtil den ønskede smag er opnået.
--
Denne hjemmelavet nutella kan holde sige omkring 14 dage i en luft tæt beholder i køleskabet.
--
!!! VELBEKOMME !!!