Denne form for pasta giver de tunge retter et meget frisk pust af mynte. Dette gør at en tung ret som foreksempel Pasta carbonara bliver mindre tung og smager bliver hævet op på et helt andet niveau.

Ingredienser:

2 æg
250 g Tripo 00 hvede mel
1 tsk. salt
2 spsk. oliven olie
30 g mynte blade.
65 g helbladet spinat.

Fremgangensmåde:

Jo mindre vand der er i mynten og spinaten jo nemmere er det at ælte dejen.

Blend spinat og mynte sammen med 1 æg. Kom det andet æg i en skål sammen med salten,oliven olien samt mynte spinat blandingen. Ned til det hele kommer du lidt af gangen de 200 g mel indtil dejen er lind. Det kan sagtens være at der skal mere mel til da dette afhænger af hvor våd din spinat/mynte var da du startede.

Her er der to muligheder den nemmeste er at benytte en pasta maskine.

Med Pasta maskine:

Først kommer du dejen igennem udrulleren på det niveau som gør dejen så tyk så muligt. Her efter ligger du den sammen ind mod midten. Dette gøre 2-4 gange. Herefter nedsættes tykkelsen ind til den ønskede størrelse er nået. Den jeg benytter er den næst tyndeste niveau. Det der gør dejen så elastisk er de gentagende gang den bliver rullet ud og lagt sammen igen.

Nu tilføjer bestemmer du selv om du vil køre den igennem maskinens pasta skære i den lille eller de tykke. Det er efter smag.

Uden Pasta Maskine:

Dejen skal ruldes ud og lægges sammen omkring 10 gangen. Først kan man nøjes med at rulle den ud til omkring 1 cm’s tykkelse. Hver gang den læggen sammen igen skal den rulles tynder og tynder.

Til sidst ruller du dejen sammen i den ønskede længder som du ønsker dine pasta strimle skal være i. Her efter skæres den sammen rullede pasta dej ud til den ønskede tykkelse.

Lige meget hvordan du laver den skal det selv følelig koges som alle andre pasta i godt 2 min i noget vand tilsat lidt salt.