Hjemme hos os elsker vi pasta i allemulige rette lige som så mange andre. Der var desvære en af os som næsten lige meget hvilken slags pasta vi spiste fik ondt i maven og blev oppustet. Det var lige meget om man købte frisk eller tørret.

Men ved at lave det fra selv fra grunden af så løste det problemet det er ikke til at vide hvad udløste det men her er opskriften som vi bruger og som ikke tager særlige langt tid.

Normalt skal der 1 æg og 100 g mel til pr. mand.

Ingredienser:
2 æg ( hvis du bruger økologiske æg kan det være du skal bruge mere end angivet)
210 g Tripo 00 hvede mel ( normal hvedemel kan også bruges)
1 tsk salt
2 spsk oliven olie

Fremgangensmåde:

Kom 190 g mel i en skål, oven i kommer du 2 æg, 1 spsk. olie samt salten. Ælt langsomt æg’ene ind i dejen. Den kan fra starten af godt være ret klæbrig, når dejen er ved at være sammenhængen tages den ud på et let til melet bord. Her æltes den igennem som om den var en hvilken som helst dej. Efter et par minutter laver du et hul i dejen og komme det sidste af olien i. Nu ælter du dejen igen sammen med resten af melet.

Her er der to muligheder den nemmeste er at benytte en pasta maskine.

Med Pasta maskine:

Først kommer du dejen igennem udrulleren på det niveau som gør dejen så tyk så muligt. Her efter ligger du den sammen ind mod midten. Dette gøre 2-4 gange. Herefter nedsættes tykkelsen ind til den ønskede størrelse er nået. Den jeg benytter er den næst tyndeste niveau. Det der gør dejen så elastisk er de gentagende gang den bliver rullet ud og lagt sammen igen.

Nu tilføjer bestemmer du selv om du vil køre den igennem maskinens pasta skære i den lille eller de tykke. Det er efter smag.

pasta maskine

Uden Pasta Maskine:

Dejen skal ruldes ud og lægges sammen omkring 10 gangen. Først kan man nøjes med at rulle den ud til omkring 1 cm’s tykkelse. Hver gang den læggen sammen igen skal den rulles tynder og tynder.

Til sidst ruller du dejen sammen i den ønskede længder som du ønsker dine pasta strimle skal være i. Her efter skæres den sammen rullede pasta dej ud til den ønskede tykkelse.

Lige meget hvordan du laver den skal det selv følelig koges som alle andre pasta i godt 2 min i noget vand tilsat lidt salt.