Knasende Brunkager er det som i mit hoved betyder jul. Når de Knasende Brunkager kommer på bordet er de meget hurtigt væk. Disse lækre kager kan dog nydes hele året rundt.
Ingredienser
100 g smør
225 g sirup
100g farin
2 tsk. potaske
1 tsk. vand
½ spsk. stødte nelliker
½ spsk. kanel
Ca. 375 g hvedemel
50 g hakket syltet pomeransskal eller sukat
50 g smuttede hakkede mandler
Pro Tips
Forberedelse
Sirup, smør og farin i en gryde, opvarm det til kogepunktet ved middel varme.
--
Rør potasken ud i vandet. Fjern gryden fra varmen, og rør den opløste potaske i.
--
Bland nelliker, kanel, mel, pomeransskal eller sukat og mandler i en skål . Bland sirupsblandingen i melblandingen, og ælt dejen, til den bliver blank.
--
Rul dejen til en pølse, pak den ind i bagepapir, og put den i fryseren i omkring 30-45 minutter.
--
Skær dejen i tynde skiver, og læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 175° i varmluftsovn eller 200° i traditionel ovn i ca. 7 minutter.
--
De færdige kager køle af på en bagerist.
Vegetar Opskrifter Ebog
Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis!