Når det tales om hvad en lækker morgenmad indeholder kan man næsten ikke komme uden om spandauere. De let søde og lækre godbidder giver lige det sidste til en ellers velfortjent weekend.

1 potion wienerbrød dej. ( se opskriften her)

Til cremen:
20 g. sukker
1 æg
2 ½ Maizenamel
2 ½ Mælk
1,5 spsk vanilie sukker eller ½ stang vanille.

Til pensling:
1 sammenpisket æg.

Glasur:
100 g flormelis
ca. 2 spsk vand.

Fremgangsmåde:

Pisk æg sammen med sukker og maizenamel.

Skær vanillestangen og skrab korene ud. Hvis du bruger vanillesukker så spring dette punkt over. Ellers lægger du det hele væk for nu.

Tilsæt mælken til æggeblandingen ved at piske den i. Bring det hele i kog langsomt, hvis du har vanillestangen så kom den i.

Under konstant omrøring koges det hele indtil den tykner. Når dette sker så kom vanille i inden den tages af varmen.

Fisk vanillebælgen op  hvis du har kommer den i og lad den afkøle.

Under afkølingen skal du jævnligt røre i cremen for at der ikke kommer skind på toppen.

Rul nu wienerbrøds dejen ud i en aflang firkant på omkring 40×60 cm, på en mel drysse overflade.

Tænd ovnen på 225 grader og del dejen i 10×10 cm store kvadrater.

Fordel ca.  2 spsk creme i hver kvadrat.

Fold hjørnerne ind mod midten og lad dem hæve 20 min på en plade beklædt med bagepapir.

Inden du kommer dem i ovnen pensel dem med den sammenpisket æg. de skal have 15 min ca.

Nyd din morgenmad.