Mornay sauce kan benyttes til mange forskellige retter men bruges ofte i Lasagne.

Ingredienser:

50 g hvedemel.

5 dl sødmælk

40 g smør.

½ tsk salt.

30 g reves ost fx mozzarella

25 g Parmesanost ( anden slags ost kan også bruges)

1 dl piske fløde.

1 æggeblomme( kan undlades)

1/3 tsk. muskatnød ( tilsæt ekstra efter behag)

Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Smelt smøren i en tykpandet gryde tilsæt melet lidt efter hånden.  Hæld al mælken i og sørg for at piske indtil sovsen når kogepunktet. Skru ned for varmen tilsæt salt lidt af gangen og lad sovsen simre i omkring 5 min. Pas på at den ikke brænder på dette vil kræve at du starter forfra.

Tilsæt osten.

Pisk fløden og æggeblommen sammen og kom den i sovsen.  Smag til med muskatnød, salt og peber.