For at risottoen ikke skal tage så lag tid at lave, køber jeg ris som er forarbejdet til formålet. Dem jeg køber hedder risotto ris eller arborio ris. De ligner til forveksling grød ris og opføre sig også på samme med ved at klæbe sammen ved kogning. Selvom de klæber sammen beholde de stadigvæk sin struktur mv.

Ingredienser:

Risottoris 80 g pr.mand (160 g. ialt)
100 g. Helbladet spinat.
1, hel peberfrugt. (De røde er bedst)
150 g bacon i tern.
1 grønsagsbouillon terning.
2 dl vand
1,5 dl fløde
1 stk. hakket løg.
1 tsk. blandet urter ( kan undlades)

Fremgangsmåde:

Kom lidt smør i en pande og svits let løg, peberfrugt samt bacon. Kom spinaten i sammen med grønsagsbouillonen og vand. Sørg for at bouillonen er rørt helt ud inden du tilsætter fløden. Rør fløden i og lade det hele småsimre inden ris’en tilføjes. Inden du lader det hele småkoge i godt 15-20 min tilføjer du urterne samt salt og peber. Det nemmeste er at lade det hele stå og kog selv, men resultatet bliver bedst hvis den er under konstant omrøring.