En blød suppe med sprøde brød croutoner, og græskar kerner.
Varm 2 spsk olivenolie i en stor gryde, derefter forsigtigt koge 2 finthakkede løg i 5 minutter, indtil de er bløde, men ikke farvet. Tilføj 1 kg skrællet, uden kerner og hakket græskar eller squash på panden, derefter fortsætte madlavning for 8-10 minutter, under jævnlig omrøring, indtil det begynder at blødgøre og drej gylden.
Hæld 700 ml vegetabilsk fedt i gryden, så smag til med salt og peber. Bring det i kog, så lad det simre i 10 minutter, indtil squash er meget blød. Hæld de 142ml piskefløde i gryden, bringe tilbage i kog, derefter puré med en stavblender. For en ekstra-fløjlsagtig konsistens kan du nu presse suppen gennem en fin sigte i en anden gryde. Suppen kan nu fryses ned i op til 2 måneder.
Mens suppen koges op, skæres skorper fra 4 skiver groft brød, derefter skæres brødet i små croutoner. Varm resterende 2 spsk olivenolie på en pande, derefter steges brødet, indtil det begynder at blive sprød. Tilføj en håndfuld græskarkerner på panden, derefter koge i et par minutter mere, indtil de er ristet. Disse kan fremstilles en dag forud og opbevares i en lufttæt beholder. Genopvarmning suppen hvis det er nødvendigt, smag for krydderier, så tjene spredt med croutoner og frø og drysset med mere olivenolie, hvis du vil.

Ingredienser:

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 løg, finthakket
  • 1 kg græskar eller squash (prøv kabocha), skrællet, uden kerner og hakket i stykker
  • 700 ml vegetabilsk bestand eller hønsefond
  • 142ml pot piskefløde
  • 4 skiver groft seeded brød
  • håndfuld græskar frø fra en pakke