Ingredienser:

Dejen:
150 g hvedemel
2 spsk. sukker
100 g smør
1 æg
1 spsk vand

Fyld:
300 g græskarkød
1 tsk. stødt kanel.
2 dl sødmælk
0,5 tsk. muskatnød
2 æg
0,5 tsk. stødt ingefær
1 Dl honning.

Fremgangsmåde:

Kom Mel og sukker i en skål. Fedtstoffet smulderes i og æg’et samt vandet tilføjes. Dejen skal arbejdes sammen til den er helt fast. Kom delen i køleskabet imens du laver fyldet.

Kom det kærne frie græskar fyld i en gryde og kog den i cirka 15 min. Herefter blendes det, eller moses med en gaffel til du har en jævn puré.

Tag dejen ud af køleskabt og rul den ud så den har en passende størrelse til en tærte form. Beklæd formen og bag den i ovnen ved 180 grader ( ikke varmluft) i cirka 15 min midt i ovnen.

Kom græskarpureen i en skål og tilsæt alle de resterende ingredienser til fyldet. Sørg for at det hele er godt blandet. Når dejen er klar tage du den ud og kommer fyldet i formen. Tærten skal have yderligere 50 min eller indtil fyldet er helt fast.

Tærten afkøles til stuetemperatur og man kan med fordel spise creme fraiche til eller drysse flormelis over inden den serveres.