Hvis man vil lave risengrød hurtigere end på den traditionelle måde kan dette let gøres i Mikroovnen. En af de store fordele ved at lave grøden på denne måde er selvfølgelig tiden, men der er også meget mindre risiko for at risengrøden brænder på.

Der er to måder at ”koge” risengrøden i mikroovnen på. Metoden afhænger af hvordan selve ovnen fungere, hvis din mikroovn kan justere mængden af Watt (W) som den sender ud. Skal du benytte den første opskrift hvis ikke opskrift nr. 2.

Opskrift på Risengrød nr.1

 Ingredienser: 

2 dl grødris
3 dl vand
1 tsk salt
8 dl mælk

Tilbehør.

Kaneldrys ( kanel og sukker)
smør

 

Bland Ris, vand og salt sammen og kom dem i en skål. Sørg for at skålen kan holde til at komme i mikroovnen da den ellers kan smelte eller lignende. Skålen skal tildækkes med et låg eller lignende men kun let, det vil sige at den ikke skal slutte helt til. Anvend eventuel en tallerken. Stil skålen i mikroovnen i cirka 5 min ved 900 W og derefter 5 min ved 400W uden at røre i grøden.
Fjern låget helt, tilsæt nu mælken og rør rundt. Stil skålen tilbage i mikroovnen stadigvæk uden låg og give den 5 min ved 900W og efterfølgende 20 min ved 400W.

Hvis gørden ikke er helt klar så giv den 2-3 min ved 900W af flere omgange indtil den ønskede konsistens

Alle WATT anvisningerne er kun cirka tal da outputtet variere fra model til model. Så hvis din kun går til fx 850W så kan den også sagtens benyttes.

 

Opskrift på risengrød nr.2
Ingredienser:

1⁄2 liter mælk
1 dl grødris
1⁄4 tsk salt ( Grov er bedst)
Tilbehør
1 1⁄2 spsk kanelsukker
2 1⁄2 dl saftevand
10 g smør

Fremgangemåde:

Kom mælk og ris i en dyb skål, sørg for at skålen er egnet til at komme i mikroovnen (ca. 3 liters beholder). Tildæk skålen med et let låg, plastfolie eller evt. en tallerken. Kog grøden i mikrobølgeovnen i ca. 10 min. Tag skålen ud og rør grøden igennem. Kom gørden i ovnen igen i ca. 10 min. Rør atter grøden igennem. Kog den derefter grøden i ca. 5 min. Lad grøden hvile tildækket i ca. 3 min. Smag til med salt undervejs.
Hvis ikke risengrøden har den ønskede konsistens skal den have yderligere 2-3 min, og derefter skal der røres rundt. Gentag denne proces hvis indtil det ønskede resultat er nået.

Tip
Under hele kogningen i mikrobølgeovnen skal skålen være løst dækket, sørg for at alle materialer er egnet til at komme i mikroovnen.