• 650 g. rødspættefilet
  • 7 stk.tomater
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 citron usprøjtet
  • 1 dl fløde
  • salt og peber
  • olivenolie
  • 1,5 dl hønsefond man kan evt. benytte 2 dl vand og 1 bouillon tern
  • 125 g.spinat
  • 1 peberfrugt (rød)

 

Udhule 2/3 af tomaterne (skær toppen af og fjern kernehuset). Tomaterne pensles med olivenolie, krydre med lidt salt og sæt dem i ovnen ved  ca. 190 g. i 5 min.

Peberfrugten skæres i tern, løg og tomatkødet fra de resterende tomater lige så (fjern dog kernehuset før de skæres i tern). Det hele steges på en pande i lidt olie i omkring 2-4 min. Spinaten tilsættes til sidst og krydres med salt og peber. De bagte tomater tages ud og fyldet fordeles i tomaterne. Den resterende fyld fordeles ved siden af tomaterne.

Krydr fileterne med lidt salt. Rul fileterne sammen og placer dem i et ildfast fad. Tilsæt hvidvin og hønsefond. Fordel ½ tsk. citronskal over fileterne. Overdæk fadet med sølpapir og bag det i  ovnen på 200 g i ca. 10-15 min. Hæld væden fra rødspætterne i en gryde. Dæk dem over med et viskestykke og hold dem varme. Tilsæt fløde og lad saucen koge ind. Smag til med salt, peber og jævn med lidt maizenatil den har en passende tykkelse. Tilsæt med fordel lidt finthakket forårs løg/purløg.

Nye kartofler ris el. frisk pasta passer godt til denne ret..