Opskriften på den hyldebærsaft som skal benyttes kan findes på siden under saft/drik.

Til 4-6 personer:

  • 1 L hyldebærsaft
  • 1-2 æbler kan undlades
  • ½ dl sukker efter smag og behag.
  • evt. 3 spsk kartoffelmel

Redskaber:

  • gryde
  • skål
  • grydeske
  • glas med låg

 

Tid

20 min

Sådan gør du:

  • hyldesaften kommes i en gryde.
  • Hvis du ønsker æblestykker i suppen, så skær æblerne i terninger. Hæld æblerne  i gryden sammen med saften. Kog saften 10-15 minutter til æblestykkerne er møre.
  • Hvis du vil have suppen lidt tykkere, så kan du tilsætte kartoffelmel. tag hvis muligt et glas hvor du blander kartoffelmel med lidt koldt vand. Sæt låget på og ryst godt. Når der ikke er flere klumper, hælder du blandingen i suppen. Hæld lidt i af gangen og rør rundt.  Når suppen har den rigtige konsistens skal du ikke tilføje mere.

Tvebakker, ristede havregryn eller ristede brødterninger er rigtig godt tilbehør.