Ølkage er en mørk krydret kage der har form som et rugbrød. Man skærer skiver af kagen som med et rugbrød og skal det være ekstra lækkert kommes der også smør på denne skive. Super nem og hurtig at lave.

Dette er en kage jeg husker helt tilbage fra barndommen. Den er blevet lavet et utal af gange og er altid god. Desuden er den let at huske og nem at bikse sammen.

Selvom navnet antyder at der er alkohol i, er dette ikke rigtig idet dette fordamper i ovnen. Vil man være helt sikker kan man bruge hvidtøl/nisse-øl, så er man også sikker på at øllen er god mørk og krydret.

Jeg har hørt folk kalde kagen for krydrekage eller rugbrødskage, men i min verden hedder den altså Ølkage, og adskiller sig en smugle fra de to andre.

Skal kagen være ekstra lækker kan man putte et lag smør på når den skal spises.

Kagen kan efter sigende holde sig rigtig længe, men herhjemme er den spist efter ca. en uge.