Når du først har prøvet denne pizza spiser du ikke andre.

Ingredienser:

500 g Tipo 00 eller 0 Italiensk pizza mel
(man kan også skrift 200 g pizza mel ud med durummel for at gøre den ekstra let og lækker.)

30 g gær.

3 dl. lunkent vand

1 tsk.salt

2 spsk Olivenolie

1 tsk. tørred oregano.

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olivenolien og salt til vandet. Efter du har blandet det hele sammen kommer du melen i lidt efter lidt, ind til du har en fast dej, det nemmeste er at benytte en gaffel til at blandet det hele med.

Efter dejen har en nogen lunde fast form stryger du en slat mel på et bord og ælter den med hænderne imens der tilsat lidt ekstra mel efterhånden som dejen bliver klæbrig. Når dejen er lind og luftig deles den i to lige store boller, sætter du dejen til at hæver under et fugtigt klæde.

Efter en times tid kan du tage dejen frem og rulle dejen ud. efter den har en passende pizza størrelse lægger du det fugtige klæde over de to pizzaer igen og lader den hvile indtil du har lavet tomat sovsen.

Kom sovsen på bunden og tilføj lide oregano, det hele sættes i ovnen ved 230 grader i ca. 10 min (220 varmluft). Tilføj det ønskede fyld og bag pizzaen færdig indtil bunden er dejlig sprød ( mellem 8-10 min)