• Stikkelsbær mos.
  • 4 dl vand
  • 500 g stikkelsbær
  • 4 spsk jævner

Kog stikkelsbærrene møre. Blend bærrene og passér dem gennem en fintmasket sigte. Jævn stikkelsbærrene til man har en passende konsistens.

  • Stikkelsbær-yoghurtsorbet:
  • 2 blade husblas
  • 1 dl  piskefløde 38%
  • 100 g sukker
  • 5 l yoghurt 10%
  • 5 dl stikkelsbærmos

Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min. Bring  piskefløde og sukker i kog. Smelt husblassen heri og lad flødeblandingen køle til omkring 30°. Tilsæt yoghurt og stikkelsbærmos. Hæld isen på en is maskine eller i en passede beholder. Hvis den køres på ismaskine er den bedst med det samme, da der ikke er meget sukker i, vil den blive meget hård i fryseren.

For at undgå is-krystaller skal man røre i isen ofte mens den fryses.

  • Krystalliseret hvid chokolade:
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 75 g hvid chokolade, smeltet

Bring vand og sukker i kog og varm det til omkring. 145°. Imens smeltes den hvide chokolade. Vend sukker massen i den hvide chokolade. Smør chokoladeblandingen ud på bagepapir og lad den køle af. Efter afkøling knuses det til en passende størrelse.