Tzatziki er rigtigt godt til mange ting især flad brød eller kødboller så hvis du ikke har fundet noget at spise det til endnu så tjek nogen af disse opskrifter ud.

Indiske Fladbrød

Frikadeller

Kylling Tikka

Tzatziki er bedst hvis de har stået i kølskabet natten over så kan den nemlig trække og smagen kommer rigtigt frem. Jeg laver den alt tid natten før jeg skal bruge den.

Ingredienser:
4 dl. græsk yoghurt (10 %)
1 agurk
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 tsk. karry
Fremgangsmåde:
Riv agurken på den grove side af et rivejern. For at trække væden ud af agurken kommer du den revne agurk i en Si og drysser salten henover. Placer noget tungt fx en skål med noget i, oven på agurken.
Yoghurten kommer du i en skål sammen med peberet, de moste hvidløg samt karry. Når du har drænet agurken kommer du det ned til yoghurten og blander det godt igennem.