Ved at benytte mynte spinat pastaen som findens her på siden. Forvandler den friske smag fra mynten en ellers ret tung ret som Carbonara normalt er til en meget mere let ret. Spinaten giver en dejlig grønfarve og giver den helt rigtige konsistens samt et dejligt tilskud af jern og andre vitaminer.

klik her for at finde opskriften på Mynte spinat pastaen.

Ingredienser:
500 g pasta (Den bliver bedst med mynte/spinat pastaen.)
3 æg.
1 tsk. muskatnød.
0,5 Dl fløde eller creamfraich ( kan undlades)
250 g Bacon i tern
2 fed hvidløg.
50 g revet mozzarella ost(Næsten alt slags ost kan bruges)
Smag til med salt og peber


Fremgangsmåde:

Skær de 2 fed hvidløg i små tern/cirkler. Hvis man hakker dem helt små, undgår man at få den forholdsvis ubehagelige smag af et stort stykke hvis løg i munden.

Sæt noget vand tilsat lidt salt over, så det koger det når resten af ingredienserne er klar.
Kom lidt fedtstof i en stor varm pande. Den mest optimale pande er den såkaldte Wok-pande, som har den bedste form til senere at tilføje pastaen. I panden kommer du først de hakkede hvidløg sammen med bacon. Efter bacon og hvidløg er stege, skulle vandet gerne koge og du kan tilføje pastaen så den kan blive kogt. Pastaen skal have omkring 3 min ( afhængigt af hvilken slags du bruger).

Imens piskes æg, ost og fløde sammen i en skål. Når baconen er gennemstegt kommer du hele ægge oste blandingen på panden og rører rundet. Efter kort tid  kommer du den kogte og let afdryppede pasta over på panden, tilføj eventuelt lidt af pastavandet. Sørg for ikke at have skruet alt for meget op for panden da æggene nemt korkulere (stivner) Det er lidt en balance gang mellem at forhindre korkuleringen og give retten den fornødne varme. Men vi plejer at give dem cirka 5 min. Eller indtil osten er smeltet. Smag til med salg og peber
VELBEKOMME