En ordenlig stak pande kager kan få næsten alle til at tænke på barndommen og være klar til at tage gaffel og kniv frem. Her er opskriften på nogle lækre pandekager som Rasmus klumps Mor ville have lavet dem.
Hvis du ikke kan spise det hele på en gang er pandekagerne meget velegnet til at fryse ned, så går det også meget hurtigere næste gang man får lyst til lidt lækkert.
Ingredienser:

190 g hvedemel
1⁄2 tsk groft salt
2,5 dl mælk
4 æg
3 dl Cremefraiche 18%
75 g smør – smeltet
evt. smør til stegning

Pynt:
flormelis
Tilbehør:
vaniljeflødeis, ahorn sirup

Fremgangsmåde: 

Kom alt mel og salt i en skål. Pisk mælken i lidt af gangen og derefter alle æggene. Vend Creme Fraiche forsigtigt i og til sidst kommer du det smeltede smør. Stil dejen tildækket i køleskabet i omkring ½ time.

Pisk dejen godt igennem. Fordel ca. ½ dl dej i en lille, varm pande, jeg bruger en pande som er ca. 14 cm i diameter(en pandekage pande). Pandekagerne skal have omkring 1,5 min på hver side. Efterhånden som de bliver bagt, ligger du dem stabel. Hvis de bliver kolde imens du bager ( så skal du bage pænt mange) så kan du komme dem i ovnen ved omkring 75 grader Bag resten af pandekagerne og nyd dem med sirup og is.