Italiensk Marengs er et af de mest svære marengs former at lave. Denne slags marengs er super god til at bruges som frosting på dine cupcakes eller moffins.
Ingredienser
200 g sukker
65g vand
Saften fra ½ citron
2 Past. æggehvider
# 1 stk. Stege- eller sukkertermometer#
Pro Tips
Forberedelse
Pisk æggehviderne sammen med ca. 30 g sukker.
--
Æggehviderne skal piskes indtil du kan vende bunden i hovedet på skålen uden det hele løber ud.
--
Når æggehviderne er luftige og har den rette tykkelse stilles den væk et par minutter.
--
Det resterende sukker kommes i en gryde sammen med citronsaften og det hele bringes i kog.
--
Tag dit termometer og mål massens temperatur den skal ligge på 118 grader før den tages af varmen.
--
De piskede æggehvidemassen tages frem igen.
--
Under konstant omrøring kommes den varme sukker masse lidt efter lidt ned i æggehviderne. Det er meget vigtigt kun at komme en slat i af gangen ind til alt er vendt sammen.
--
Når alt den varme sukker masse er blandet med sammen med æggehviderne pisker du indtil det hele totalt er koldt igen (dette er meget vigtigt). Dette kan tage lang tid.
--
Når marengsen er næsten så stiv at den ikke kan røres i og den har fået en lidt blank overflade er den færdig og klar til brug.
Vegetar Opskrifter Ebog
Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis!