Butter chicken opskrift (Murgh makhani)

Forberedelsestid

00:15 min

Tilberedningstid

00:30 min

Portioner

En super let, fuld smag med butter chicken opskrift, der konkurrerer med enhver restaurant eller tag ud!

Meget lignende med Chicken Tikka Masala er Butter Chicken en af de mest populære karryer på enhver indisk restaurant rundt om i verden. Aromatiske gyldne kyllingestykker i en utrolig cremet curry sauce, denne Butter Chicken-opskrift er en af de bedste, du vil prøve! Du vil elske, hvor nemt det er at gøre selv i hjemmet.

Butter Chicken (Smør kylling)

Mild og saftig kylling takket være en lækker krydret yoghurtmarinade er Butter Chicken latterligt let at fremstille. Currysausen er ude af denne verden!

Jeg ved, at I alle elsker mad med smukke, dristige smagsoplevelser, og intet slår ved at sidde ned til en god stor karry for at afslutte en kaotisk dag. Aromaerne alene transporterer dig til en helt anden verden.

Den bedste del ved tilberedning af Butter Chicken derhjemme er ingredienslisten. Hver ingrediens er let at finde i enhver købmand eller supermarked.

Hvorfor hedder det butter chicken?

Butter chicken stammer fra Nordindien i 1948. Oprettet af Kundan Lal Gujral kan du muligvis bemærke, at butter chicken (kendt som murgh makhani – kylling med smør) ligner den britiske tikka masala.

Tilberedt i en buttery sauce med tilsætning af fløde giver curry sauce en silkeagtig glat fyldig struktur. De fleste restauranter er kendt for at tilføje rigelige mængder smør, hvilket som et resultat kan give dig følelse af oppustethed eller sygdom af smurt fedt.

Imidlertid fandt vi under opskrifttest, at vi foretrækker at starte saucen i Ghee (klaret smør, eller du kan bruge en kombination af halv regelmæssigt smør og halv olie).

Tilsætning af fløde i slutningen af madlavningen giver nok af den rigdom, du ser efter i en autentisk butter chicken. Vores mindre olieagtige version giver dig det godt og tilfreds.

Sådan laver du hjemmelavet butter chicken

En mildere karry sammenlignet med andre indiske karry gør Butter Chicken til en favorit blandt små familier. Du kan bestemt tilføje så meget eller så lidt chili, som du ønsker. Med andre ord har DU fuld kontrol over, hvor krydret du gør det.

Som nævnt ovenfor starter den saftige og øm, inficerede kylling med en let yoghurtmarinade lavet fra bunden: almindelig yoghurt, frisk hvidløg og ingefær og let at finde krydderier.

Du kan bruge benløse, hudløse kyllingelår eller bryster. Vi foretrækker mørkt kød, men gå med det, du kan lide.

  • Bland først din yoghurtmarinade sammen.
  • Mariner kylling i 20 minutter eller natten over, hvis tiden tillader det. (Jo længere den marinerer, jo mere mør bliver din kylling.)
  • Sear kylling i en stegepande eller pande.
  • Opbevar de forkullede bit på panden for at lave din sauce. Brunede bits = smag.
  • Hvis du har for mange brændte stykker fastgjort til gryden, kan du kassere nogle af dem, hvis du ønsker det.
  • Til sidst laver din karry sauce i den samme stegepande.

Hvilke krydderier bruges der til butter chicken?

Let at finde krydderier, for eksempel: Garam masala, tumeric, spidskommen, rød chilipulver og salt, er alt hvad du behøver for at lave en dejlig sauce. Du har måske endda allerede nogle af disse i dine køkkenskabe! Hvis du ikke gør det, er der ingen tvivl om, at du måske bruger dem igen.

Hvad er butter chicken sauce lavet af

Det handler om den sauce, når det kommer til autentisk butter chicken. Du vil blive overrasket over at opdage, at du kun har brug for en løg, en dåse knuste tomater, hvidløg og ingefær og nogle tilsatte krydderier for at fortsætte de smukke smag i sausen.

Tricket til at lave en dejlig sauce er at lade tomaterne koge i mindst 10-15 minutter, indtil de næsten er tørre på din pande. Derudover kan du tilføje et par spiseskefulde vand, hvis det tørrer for tidligt.

Derefter blandes, indtil det er glat, og tilsæt din fløde (tung piskende fløde eller fortykket fløde). Du kan bruge fordampet mælk eller halvdelen og en halv til en lavere kalorieindstilling.

Hvis du vil have en rigere sauce, er du velkommen til at tilføje et par spiseskefulde smør (eller ghee) lige i slutningen, så lade den smelte gennem sausen, før servering.

Vær forberedt

Det fine med denne sauce / sauce er, at du kan tilberede den på forhånd, hvis du vil eller har brug for det. Lad det køle helt af, opbevar det i en lufttæt glasbeholder eller beholder og opkøles i op til 48 timer.

Disse dybe smagsoplevelser har masser af tid til at udvikle sig og skinne igennem, inden du tilsætter din kylling. Naturligvis er dette helt valgfrit.

Hvis der er nogen indisk opskrift, der er værd at fremstille derhjemme, er dens butter chicken, og dette er den BEDSTE butter chicken, du vil lave!

Ingredienser

#Butter chicken marinade# 800 g (800 g) udbenet og hudløs kyllingelår eller -bryst skåret i stykker af bidestørrelse 1/2 kop almindelig yoghurt 1 1/2 spsk hakket hvidløg 1 spsk hakket ingefær (eller fint revet) 2 teskefulde garam masala 1 tsk gurkemeje 1 tsk malt kummin 1 tsk rød chilipulver 1 tsk salt #Butter Chicken Sauce# 2 spsk olivenolie 2 spsk ghee (eller 1 tbs smør + 1 tbs olie) 1 stor løg, skåret eller hakket 1 1/2 spsk hvidløg, hakket 1 spsk ingefær, hakket eller finrevet 1 1/2 tsk malet spisskummen 1 1/2 teskefuld garam masala 1 tsk malet koriander 14 oz (400 g) knuste tomater 1 tsk rød chilipulver (tilpass efter din smagspræference) 1 1/4 tsk salt (eller efter smag) 1 kop tung eller fortykket fløde (eller fordampet mælk for at spare kalorier) 1 spsk sukker 1/2 tsk kasoori methi (eller tørrede bukkehornkløver blade)

Pro Tips

Forberedelse

I en skål skal du kombinere kylling med alle ingredienserne til kyllingemarinaden; lad marinere i 30 minutter til en time (eller natten over, hvis tiden tillader det). -- Varm olie i en stor stegepande eller gryde over medium-høj varme. Når du surrer, tilsæt kyllingestykker i batches på to eller tre, og sørg for ikke at folde gryden. Steg, indtil de er brunet i kun 3 minutter på hver side. Sæt til side og hold varmen. (Du er færdig med at tilberede kyllingen i saucen.) -- Varm smør eller ghee i den samme gryde. Steg løgne, indtil de begynder at svede (ca. 6 minutter), mens du skraber eventuelle brunede bits, der sidder fast på bunden af gryden. -- Tilsæt hvidløg og ingefær og sauter i 1 minut indtil duftende, tilsæt derefter malet koriander, spisskummen og garam masala. Lad det koge i cirka 20 sekunder, indtil duftende, mens du omrører lejlighedsvis. -- Tilsæt knuste tomater, chilipulver og salt. Lad det småkoke i ca. 10-15 minutter, omrøres lejlighedsvis, indtil sausen bliver tykkere og bliver en dybbrun rød farve. -- Fjern det fra varmen, øs blandingen i en blender og bland den, indtil den er glat. Det kan være nødvendigt at tilføje et par spiseskefulde vand for at hjælpe det med at blandes (op til 1/4 kop). Arbejd i batches afhængigt af størrelsen på din blender. -- Hæld den puréede sauce tilbage i gryden. Rør fløde, sukker og knust kasoori methi (eller bukkehornkløverblade) gennem sausen. Tilsæt kyllingen med juice tilbage i gryden og kog i yderligere 8-10 minutter, indtil kyllingen er kogt igennem, og saucen er tyk og boblende. -- Pynt med hakket koriander og server med frisk, varm basmatiris.

Vegetar Opskrifter Ebog

Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis! 

©2014-2021 7Opskrifter.dk – Hosted by GetHosting.dk Alle rettigheder forbeholdes