Meget lignende med Chicken Tikka Masala er Butter Chicken en af de mest populære karryer på enhver indisk restaurant rundt om i verden. Aromatiske gyldne kyllingestykker i en utrolig cremet curry sauce, denne Butter Chicken-opskrift er en af de bedste, du vil prøve! Du vil elske, hvor nemt det er at gøre selv i hjemmet.
Mild og saftig kylling takket være en lækker krydret yoghurtmarinade er Butter Chicken latterligt let at fremstille. Currysausen er ude af denne verden!
Jeg ved, at I alle elsker mad med smukke, dristige smagsoplevelser, og intet slår ved at sidde ned til en god stor karry for at afslutte en kaotisk dag. Aromaerne alene transporterer dig til en helt anden verden.
Den bedste del ved tilberedning af Butter Chicken derhjemme er ingredienslisten. Hver ingrediens er let at finde i enhver købmand eller supermarked.
Butter chicken stammer fra Nordindien i 1948. Oprettet af Kundan Lal Gujral kan du muligvis bemærke, at butter chicken (kendt som murgh makhani – kylling med smør) ligner den britiske tikka masala.
Tilberedt i en buttery sauce med tilsætning af fløde giver curry sauce en silkeagtig glat fyldig struktur. De fleste restauranter er kendt for at tilføje rigelige mængder smør, hvilket som et resultat kan give dig følelse af oppustethed eller sygdom af smurt fedt.
Imidlertid fandt vi under opskrifttest, at vi foretrækker at starte saucen i Ghee (klaret smør, eller du kan bruge en kombination af halv regelmæssigt smør og halv olie).
Tilsætning af fløde i slutningen af madlavningen giver nok af den rigdom, du ser efter i en autentisk butter chicken. Vores mindre olieagtige version giver dig det godt og tilfreds.
En mildere karry sammenlignet med andre indiske karry gør Butter Chicken til en favorit blandt små familier. Du kan bestemt tilføje så meget eller så lidt chili, som du ønsker. Med andre ord har DU fuld kontrol over, hvor krydret du gør det.
Som nævnt ovenfor starter den saftige og øm, inficerede kylling med en let yoghurtmarinade lavet fra bunden: almindelig yoghurt, frisk hvidløg og ingefær og let at finde krydderier.
Du kan bruge benløse, hudløse kyllingelår eller bryster. Vi foretrækker mørkt kød, men gå med det, du kan lide.
Let at finde krydderier, for eksempel: Garam masala, tumeric, spidskommen, rød chilipulver og salt, er alt hvad du behøver for at lave en dejlig sauce. Du har måske endda allerede nogle af disse i dine køkkenskabe! Hvis du ikke gør det, er der ingen tvivl om, at du måske bruger dem igen.
Det handler om den sauce, når det kommer til autentisk butter chicken. Du vil blive overrasket over at opdage, at du kun har brug for en løg, en dåse knuste tomater, hvidløg og ingefær og nogle tilsatte krydderier for at fortsætte de smukke smag i sausen.
Tricket til at lave en dejlig sauce er at lade tomaterne koge i mindst 10-15 minutter, indtil de næsten er tørre på din pande. Derudover kan du tilføje et par spiseskefulde vand, hvis det tørrer for tidligt.
Derefter blandes, indtil det er glat, og tilsæt din fløde (tung piskende fløde eller fortykket fløde). Du kan bruge fordampet mælk eller halvdelen og en halv til en lavere kalorieindstilling.
Hvis du vil have en rigere sauce, er du velkommen til at tilføje et par spiseskefulde smør (eller ghee) lige i slutningen, så lade den smelte gennem sausen, før servering.
Det fine med denne sauce / sauce er, at du kan tilberede den på forhånd, hvis du vil eller har brug for det. Lad det køle helt af, opbevar det i en lufttæt glasbeholder eller beholder og opkøles i op til 48 timer.
Disse dybe smagsoplevelser har masser af tid til at udvikle sig og skinne igennem, inden du tilsætter din kylling. Naturligvis er dette helt valgfrit.
Hvis der er nogen indisk opskrift, der er værd at fremstille derhjemme, er dens butter chicken, og dette er den BEDSTE butter chicken, du vil lave!
Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis!