Yogurt mæger micorovn

Yoghurtbægre:

Yoghurtbægre er lavet af meget skrøbeligt materiale. Disse materialer duer kun til kold opbevaring af blandt andet mejeriprodukter. Det er derfor heller ikke en god ide at benytte dem ved nedfrysning, foreksempel hvis du laver is. Den meget høje energi på virkning mikroovnen vil i de fleste tilfælde få bægerene til at smelte.

Three Cans of Vegetables

Dåser og bestik:

Det er en rigtig dårlig ide at komme dåser i micorovnen. De fleste dåser er lavet af metal og strålerne fra mikroovnen reflekteres på overfladen og ødelægger din mikroovn. Så hvis du skal have varmet mejs,gulerødder, Spam eller hvad der ellers kommer i dåser nu til dags, så sørg lige for at komme det over i en beholder som kan klare opgaven. Det samme gælder for bestik og alt andre metal.

 

 

Husholdningsfilm:
Husholdningsfilm er lavet af et materiale, der nemt smelter i mikroovnen.  Du bør kun benytte mikroovnsfilm, hvis du skal dække med med film og bør der for fjerne det inden du forsøger at opvarme det i mikroovnen. Enkelte typer af husholdningsfilm dog bruges i mikroovnen, hvis det er tilfældet fremgår altid tydeligt emballagen.

Kødbakker

Kødbakker:
Kødbakker er lavet af det samme bløde materiale som yoghurtbægre . Derfor er de ikke egnet til at anden opbevaring end i køleskabet. Du bør heller ikke bruge bakkerne til nedfrysning,opvarmning eller lignende.

 

Ler og lignende:
Kopper, skåle eller fade af ler eller lignende går nemt i stykker i mikrobølgeovnen. Grunden her til er, at det kan have suget fugt ved opvask og når vandet bliver påvirket at strålerne fra ovnen sprækkes de.

Fade og skåle af melamin:

De kendte Margrethe-skåle er et eksempel på hvilke skåle som ikke tåler mikrobølgeovnen.