Ingredienser:
Dejen:
25 g. gær
1 spsk. olie
3 dl. lunkent vand
1 tsk. salt
1 dl. grahamsmel
1 dl. durum hvedemel eller hvedemel
ca. 330 g. Hvedemel
Fyldet:
75 g. kogt røget skinke i små strimler eller tern
1 lille dåse. tomatpuré
50 g. revet gratineringsost eller anden mild ost
2-3 tsk. tørret oregano
Fremgangsmåde:
Kom gær og det lunkenvand i en stor skål, rør derefter gæren godt ud. Tilsæt olie,salt samt grahams og durums mel. Når dette er rørt lidt sammen så kommer du cirka 180 g hvedemel i, og røre det hele sammen. Kom dejen ud på en mel-drysset overflade og tilsæt det resterende hvedemel. Efter du har æltet dejen godt sammen til en lind stor bolle, kommer du den over i skålen igen. Lad den stå med et fugtigt viskestykker over i cirka 1 time.
Efter hævningen tager du dejen ud på bordet igen og delen den i mellem 12 til 14 boller. Rul hver bolle til en kugle og tryk dem sammen til 1 cm flad cirkel. Du kan med fordel komme bollerne på bagepladen med bagepapir inden ud trykker dem flade.
Inden Foccacierne kommes i ovnen ved 250 grader skal de lige efter hæve i godt 15 min.
Lav nogle fordybninger i dejen med en finger, og fordel tomatpuréen over bollerne og kom skinke og ost over.
Bag det hele i cirka 15 min eller indtil de er gennembagte ved de 250 grader.
GOd fornøjelse.
Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis!