• 7 Opskrifter
  • Køkkener
    • Amerikansk
    • Belgisk
    • Dansk
    • Fransk
    • Græsk
    • Indisk
    • Italiensk
    • Kinesisk
    • Portugesisk
    • Spansk
    • Svensk
    • Tysk
    • Vietnamesisk
  • Morgenmad
  • Frokost
    • Sandwich
    • Frokost
  • Aftensmad
    • Suppe
    • Grød
    • Sauce
    • Salat
    • Tilbehør
    • Aftensmad
  • Desserter
    • Is
      • Galatois ( italiensk is )
      • Sorbet
      • Parfait (fløde is)
      • Yoghurtis
    • Desserter
  • Brød
    • Boller
    • Brød
  • Kage
    • Brownie
    • Småkager (cookies)
    • Kage
  • Drinks
    • Smoothies
    • Alcohol
      • Bitter
      • Danskvand
      • Rom
      • Vermouth
      • whiskey
    • Drinks
  • Guides

Frikadeller med stuvet hvidkål


Ingredients

  • frikadeller
  • 500 g hakket svinekød.
  • 50-100 bacon i tern ( kan dog undlades, men forøger smagen, det bedste er røget bacon)
  • 1 dl mel
  • 1½-2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1-2 fin hakket løg
  • 1 tsk salt og peber
  • stegning
  • 10 g smør
  • Stuvet hvidkål:
  • 750-1000 g hvidkål
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk. Maizena majsstivelse
  • Muskat.
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 600 g kartofler

Steps

  • Step 1

    Steg baconen på den samme pande som du ønsker at stege frikadellerne på. Baconen skal ikke gennem steget men kun ligtil den er lidt hård yderst. Spring dette punkt over hvis du undlader bacon.

  • Step 2

    DSCF2101

    Rør kødet igennem med salt – helst 3-4 minutter.

    Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med de hakkede løg samt æg.

    Rør væsken i lidt ad gangen indtil farsen har en tilpas tykkelse, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time.

  • Step 3

    Når farsen er sat i køleskabet sætter du kartoflerne over i en gryde med vand.

  • Step 4

    Skær kålen i grove stykker, og kog den i letsaltet vand cirka 8-10 minutter.

    Bring mælken i kog, og jævn med majsstivelse blandet i lidt koldt vand.

    Kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber.

    Vend kålen i. Lad det simre et par minutter under konstant omrøring.

                                                 DSCF2104DSCF2105

  • Step 5

    Lidt før den halve time er ovre så tænd ovnen på cirka 150 grader.

    Form frikadellerne til den ønskede størrelse, og brun dem på en forvarmet pande med smøren. De skal cirka have 1,5 min på hver side. Efter du har brunet dem lægges de i et ildfast fad og sættes midt i ovnen, indtil resten af retten er lavet.


Recipe tags: hvidkål, lækker aftensmad
Leave Comment

or cancel reply

  • author By NALM
  • Preparation Time: 35 min
  • Cook Time: 30 min
  • Ready Time: 60-65 min
  • Servings: 4
  • Cuisine: Dansk
  • Category: Aftensmad
  • Difficulty Level:
  • Ratings:
  • Created: maj 12, 2014
Similar Recipes
  • Indisk Dahl Opskrift
    Spicy Indisk Vegansk Dahl Opskrift
  • Butter Chicken Opskrift
    Butter chicken opskrift (Murgh makhani)
  • Ramen opskrift med kylling
    Ramen opskrift med kylling (Autentisk smag!)
  • Hjemmelavet Tzatziki Opskrift
    Tzatziki Opskrift (Græsk Yoghurt m. Agurk)
7Opskrifter.dk
Populære Opskrifter
  • Super Sunde småkager
    Super Sunde småkager

    22103

  • "Flickr - cyclonebill - Mandelsnaps, snaps med hasselnødder, julesnaps, dildakvavit og lakridssnaps" by cyclonebill - Mandelsnaps, snaps med hasselnødder, julesnaps, dildakvavit og lakridssnaps. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_-_cyclonebill_-_Mandelsnaps,_snaps_med_hasseln%C3%B8dder,_julesnaps,_dildakvavit_og_lakridssnaps.jpg#/media/File:Flickr_-_cyclonebill_-_Mandelsnaps,_snaps_med_hasseln%C3%B8dder,_julesnaps,_dildakvavit_og_lakridssnaps.jpg
    Opskrifter til hjemmelavet Snaps

    20846

  • Foccacia boller med skinke og ost

    16998

Kategorier
  • Aftensmad
  • Frokost
  • Morgenmad

Reklamebeskyttelse
Sundt Firma for et bedre arbejdsmiljø

Copyrights tilhørende 7 Opskrifter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.