Denne gyldne pære tærte er hurtig at lave hvis der kommer gæster, eller hvis du bare har nogle pære til overs og vil have noget lækkert til kaffen.
Denne gyldne pære tærte er hurtig at lave hvis der kommer gæster, eller hvis du bare har nogle pære til overs og vil have noget lækkert til kaffen.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, det vil sige mel, sukker, ingefær og vaniljesukker.
Skær smørret i mindre stykker og kom det ned i skålen til de tørre ingredienser.
Hak og smuler smøren godt rundt. Indtil smøren er fordelt godt i mel blandingen.
Kom ægget i og saml dejen til en stor klump og kom den i køleskabet i omkring 60 min.
For at undgå at dejen sidder fast over det hele, skal den først og fremmest være kold. Det er derfor vigtigt at arbejde hurtigt gennem den følgende proces.
Du bruge cirka lidt over halvdelen til bunden og resten til toppen.
Derfor skære du dejen over så du får 2 dele.
Placer noget husholdningsfilm ud på bordet og placer den største klump dej oven på. Derefter placere du endnu et stykke film af samme størrelse som det nederste ovenpå.
Brug nu Hånden eller en kage rulle til at rulle dejen ud i den passende størrelse til din form.
Når bunden er tilpas fjerner du den øverste lag film og placere den en en smurt form med dejsiden nedad.
Tryk dejen godt til bunden og fjern så det andet lag film.
Over på en vellykkede placeret dej, fordeler du de skiveskeånde pære.
Herefter gentager du processen med dej og film med toppen af dejen.
Når tærten er samlet drys da lidt sukker ud over toppen og bag den ved 200 grader i godt 45 min eller indtil den er godt gylden.
!!! VELBEKOMME !!!