Hjemmelavet mynte ekstrakt

Forberedelsestid

min

Tilberedningstid

min

Portioner

At købe denne form for luksus vare så kommer det til at koste. Men sådan behøver det ikke at være. Jeg fandt mynt som gror vildt i en skov i nærheden af hvor jeg boede og en høj procent vodka eller rent alkohol ( kan købes i Tyskland), behøver ikke at koste det helt store. Hvis du ikke lige ved hvor der gror vildt mynte i nærheden af dig så kan man også sagtens købe en plante for mellem 10 til 20 kr. i næsten alle supermarkeder eller planteskoler.

Det du behøver for at lave Mynte essens eller mynte ekstrakt er:

Et syltetøjglas/luft tæt beholder.

En god mængde mynte.

Vodka/alkohol mindst 40 %

Vild mynte

Skær mynten i stykker både med stilk og blade. Fyld glasset op cirka 3/4 fyldt op med mynte planten. Herefter kommer alkoholen i så den dækker hele planten. Indholdet skal være dækket helt under hele processen så det er vigtigt at du kigger til det og vender/ryster det en gange i mellem og muligvis tilføjer lidt ekstra alkohol. Den skal stå et mørkt sted mindst 6 uger.

Ekstrakten kan efter 6 uger godt bruges, men hvis du vil have den rene vare kan du komme væsken i fryseren. Hver fryser alt det som er trukket ud af planten og det gør alkoholen ikke. Herved kan du dele de to tinge så du har en ren og helt klar essens.

Jeg bruger det til Is, kage mv. det er nemt at bruge og noget billigere end et man kan købe i butikkerne

 

Til en bonus har man nu en slat vodka som smager af mynte og som er godt til drinks.

 

 

 

Ingredienser

Pro Tips

Forberedelse

Vegetar Opskrifter Ebog

Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis! 

©2014-2021 7Opskrifter.dk – Hosted by GetHosting.dk Alle rettigheder forbeholdes