Sådan laver du hummus fra bunden (Bedre end den du køber i supermarkedet!)

I fortiden, hvis vi var i supermarkedet, var sandsynligheden for at tage noget hummus i vores kurv utrolig stor. Det var, indtil vi regnede denne enkle hummus opskrift ud, som vi helt ærligt mener, er bedre end noget andet, vi kunne have fundet i butikken.

Bonus: Den er lavet med naturlige og sunde ingredienser, plus det er vegansk (100% vegan venlig)

Hvad er hummus?

Bare så vi alle er på den samme side, lad os tale om hvad hummus er. Hvis du ikke er bekendt, er hummus en lækker creme eller dip lavet af kikærter, tahini, citron og krydderier. Det spises ofte i Mellemøsten og Middelhavet. Her i Danmark kan du finde butikskøbte versioner i supermarkedet, men vi synes, du skal springe dem over og lave dine egen. Lad mig vise dig hvordan!

Hummus Ingredients

Kikærter er basen for hummus. De blødgjorte bønner blev opdelt i en glat pasta. Du kan bruge dåse eller hjemmelavede kikærter i vores opskrift. Jeg bruger dem om hverandre og giver hjemmelavede kikærter en lille kant, når det kommer til smagen.

Tahini er en pasta lavet af malede sesamfrø, og det gør hummus-smagen utroligt. Du kan købe tahini i butikken, eller du kan selv lave det. For at fremstille hummus der er 100% fra bunden bruger vi hjemmelavet tahini. Det er latterligt let at lave selv.

Du kan lave hummus uden tahini: I den hummus-elskende verden er der to lejre. Nogle elsker tahiniens velsignede, tangy smag, andre kunne virkelig klare sig uden det. Vi kan godt lide det begge veje, men for den bedste hummus, der konkurrerer med vores yndlingsmærker i butikken, inkluderer vi tahini. Hvis du vil lave hummus uden tahini, skal du bare lade den være ude. En kikærpuré uden den er stadig ret lækker. Bare tilsæt mere olivenolie. En anden mulighed er at bruge et naturligt usødet, cremet jordnøddesmør i stedet.

Frisk citron saft er virkelig vigtig for fremragende hummus. Flaske citronsaft smager ikke næsten lige så godt.

Frisk hvidløg tilføjer lidt krydderi og zest. Jeg tilføjer en lille fedd og synes, det er helt rigtigt. Du kan også eksperimentere med at bruge ristet hvidløg til en ristet hvidløgshummus.

Spidskommen og salt hjælpe med at få den til at smage forbløffende, og spisskummen tilføjer lidt mere krydderi og rigdom.

Oliven olie gør tekstur af hummus luksuriøs. Vi tilføjer også en smule dryp til toppen af den hvirvlende hummus, når vi serverer den. Jeg kan virkelig godt lide at bruge frugtagtig, let aromatiseret olivenolie, når jeg laver hummus.

Ud over ingredienserne ovenfor kan du tilføje mere smag og ingredienser til din hummus. Jeg elsker at tilføje ristede røde peberfrugter til en rød peber-hummus, men oliven, pinjekerner og ekstra krydderier er også gode muligheder.

Hvad er hemmeligheden bag den perfekte hummus?

Det er virkelig enkelt. Det er i den rækkefølge, du tilføjer ingredienser til din madprocessor. Virkelig, det er så let. Tahini og citronsaft går først ind. Før du tilføjer noget andet, skal du tænde for foodprocessoren og lade den køre i et minut eller deromkring.

Har du en bedre hummus opskrift der også er nem at lave, smager godt og kan præsenteres helt vildt pænt? Så vil vi meget gerne se hvordan du har lavet din hjemmelavet hummus, hvilke ingredienser mm. du har brugt i netop din version af hjemmelavet hummus. Hummus er blevet meget mere normalt de seneste år og flere danskere har efterhånden prøvet at spise hummus en enkelt gang eller to måske endda. Del gerne din hjemmelavet hummus opskrift med alle os herinde på 7opskrifter. Det vil vi sætte stor pris på.