Dag 7:
Nu kan du lave sodavand Ingredienser: 2,5-5 cm ingefærrod fintsnittet eller revet, afhængigt af hvor glad for ingefær du er.
Jeg bruger som regel mindst 5cm i hvert fald da jeg elsker ingefær. 2 liter vand 1.25 dl rørsukker 1.25 dl citron eller lime saft 1.25 dl ingefær kultur en lille smule salt Start med at putte ingefærrod, 7.5 dl vand, rørsukker og salt i en gryde og kog op indtil alt sukkeret er optaget i vandet.
Tag det af varmen og hæld evt over i noget andet.
Tilsæt resterende vand. Det skulle gerne være cirka stuetemperatur nu, hvis ikke så vent indtil det er.
Når det er har nået stuetemperatur så tilsættes citron/lime saft og ingefær kulturen (Det er fint at ingefær kulturen både er væske og ingefær stykker, det bliver siet alligevel).
Rør lidt rundt i blandingen så det hele bliver fordelt godt. Hæld på flasker igennem en si.
Det skal nu stå 2-3 dage på køkkenbordet, hvor bakterierne fra ingefær kulturen laver kuldioxid så der kommer bobler i sodavanden.
Er det sommer tænker jeg at 2 dage er nok, da bakterierne arbejder hurtigere jo varmere det er.
Sørg for at toppe ingefær kulturen op igen, så der er 5 dl væske, og foder den med 1 spsk sukker og ingefær. Når de 2-3 dag er gået sættes flaskerne på køl, og de kan nu drikkes så snart de er kolde. Jeg aner ikke hvad der er af holdbarhed på dem, men mon ikke de også bliver drukket ret så hurtigt.