Kirsebær mynte is med chokolade stykker er utrolig lækker og god til forskellige desserter, Især chokolade kage, men også som ispinde på en varm sommerdag.
Kirsebær mynte is med chokolade stykker er utrolig lækker og god til forskellige desserter, Især chokolade kage, men også som ispinde på en varm sommerdag.
Udsten alle kirsebærne, undlad evt. nogle stykker til pynt.
Alle kirsebær uden sten koges 5-10 min i en gryde sammen med vand og sukker.
I en tykpandet gryde piskes æggeblommer, mælk samt majsstivelsen godt sammen.
Kirsebærmosen tilsættes æggeblandingen og det hele opvarmes ved svag varme indtil det når kogepunktet.
Efter kirsebær cremen har nået kogepunktet hældes den over i en skål, så den kan køle af.
Blend evt. mosen, den skal være helt lind og uden klumper.
Når kirsebær cremen er kølet af, piskes fløden til flødeskum og vendes forsigtigt i.
Til brug ved benyttelse af Ismaskine:
Hæld kirsebær parfait is massen over i maskinen når den begynder at tykne tilføjes de hakkede chokolade stykker.
Til brug uden Ismaskine:
Hæld kirsebær parfait is massen i en frysbar beholder og kom det hele i fryseren. Sørg for at røre i massen med helst 15 min mellemrum indtil den er helt fast. Jo oftere du røre jo mindre mulighed er der for at der opstår iskrystaller.
Når Isen er blevet mere fast, men stadig rør bar, tilsættes de hakkede chokolade stykker.