Lav din egen KajKage det er slet ikke så svært. Denne lækre lille danske traditionelle kalorie bombe er altid et hit til fødselsdage, fester og kaffebordet.
Lav din egen KajKage det er slet ikke så svært. Denne lækre lille danske traditionelle kalorie bombe er altid et hit til fødselsdage, fester og kaffebordet.
Mazarinbunde:
Pisk sukker, smør og marcipan godt sammen indtil den bliver lys. Tilsæt æg og pisk indtil sukkeret er opløst.
De tørre ingredienser blandes sammen og sigtes ned til marcipan massen. Det hele vendes godt sammen med en skraber. Smør mazarindejen ud, dette gøres bedst på en smurt bagemåtte, i ca. en cm’s tykkelse. Bunden bages ved 180 grader, til den er gylden.
Smørcreme:
Røres længe på røremaskinen med k-spaden til det er lyst og luftigt. Tilsæt en spsk. pulveriserede, frysetørrede hindbær.
Marmelade:
Kog hindbærrene med syltesukker og citronsaft, og køl marmeladen ned, så den tykner.
Kan også købes.
Italiensk marengs:
Det er kun halv delen af den lavede marengsen der skal benyttes grunden her til er at det kan være svært at lave en mindre mængde.
Den resterende marengs kan for eksempel bruges til Macaroons:
http://7opskrifter.dk/opskrift/opskrift/fyld-til-macaroons/
Følg fremgangsmåden i linket neden for og halver ingrediensen. Du skal også skifte citroner ud med 100 g hindbær som koges sammen med sukkeret på samme måde som citronen saften.
http://7opskrifter.dk/opskrift/opskrift/italiensk-marengs/
Vend et par spsk. af marengsen i smørcremen. Tilsæt herefter mere marengs, lidt efter lidt, til ca. halvdelen er marengsen er brugt.
Marcipanovertræk:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen.
Ælt grøn frugtfarve eller pasta farve ind marcipanen dejen til du har den ønskede grønne farve.
Opbygning:
Bunden stikkes ud med en 6 cm rund udstikker. Marmeladen smøres let oven på hver cirkel.
Kom marengs-smørcremen i en sprøjtepose, og fordel cremen helt ud til kanten af hver cirkel bund, du skal ende med omkring 5 cm høje toppe.
Køl kagerne ned i køleskabet i 10 min.
Imens kagen køler fordel da lidt flormelis på bordet og rul den grønne marcipan ud i til et par mm’s tykt lag.
Skær cirkler af ca. 13-14 cm ud af den grønne marcipan.
Overtræk nu kage bundene fra køleskabet med den grønne marcipan, der foldes ned om kagerne. Overskydende marcipan skæres væk.
Skær en mund i hver kage med et lille snik.
Royal Icing:
Pisk æggehvider og flormelis luftige, til glasuren er stivnet.
Tag noget af glasuren fra og farv den mørk med kakao..
Giv kagerne fine hvide øjne med den hvide glasur, og efterfølgende mørke pupiller med den mørke.
Kaj er hermed klar til at blive spist.
Petra
april 21, 2020 @ 19:36
Super fin opskrift!
Min datter på 4 blev så glad for det i dag da vi prøvede os frem med opskriften
Mange tak for denne opskrift på kajkage