Hyldeblomst saft er lækker når man gerne vil køles ned en varm sommerdag. Men den er ofte ret dyr at købe i et supermarked. Derfor burde man, når tiden er til det, lave sin helt egen, som bare skal fryses ned. Så har man til mange måneder.

Ud over at drikke der som saft, er hyldeblomst saften også god til at lave sorbet af eller bare til at fryse ned som foreksempel ispinde.

Hyldeblomsterne skal plukkes umiddelbart før brug og de blomstre i juni-juli måned.
Bladene er ovale småblade, der har savtakket kant. Oversiden er mørkegrøn og undersiden er lysegrøn. Blomsterne sidder samlet i enden af hver gren og er små og helt due hvide, hvis man dufter til den emmer de af en sød krydret duft.

Hvis man plukker dem i den perioden hvor nogen af træets blomster ikke endnu er sprunget ud. Har de få som er blevet til de velkendte hyldeblomster mest nektar, smag og duft i sig. Derved får man en hyldeblomst saft som er meget mere smagfuld.

Det er en rigtig god ide at skylde blomsterne grundigt inden de benyttes for at undgå alverdens dyr i at blive en del af din lækre hyldeblomst saft.