Mornay sauce kan benyttes til mange forskellige retter men bruges ofte i Lasagne.
Ingredienser:
50 g hvedemel.
5 dl sødmælk
40 g smør.
½ tsk salt.
30 g reves ost fx mozzarella
25 g Parmesanost ( anden slags ost kan også bruges)
1 dl piske fløde.
1 æggeblomme( kan undlades)
1/3 tsk. muskatnød ( tilsæt ekstra efter behag)
Salt og peber.
Fremgangsmåde:
Smelt smøren i en tykpandet gryde tilsæt melet lidt efter hånden. Hæld al mælken i og sørg for at piske indtil sovsen når kogepunktet. Skru ned for varmen tilsæt salt lidt af gangen og lad sovsen simre i omkring 5 min. Pas på at den ikke brænder på dette vil kræve at du starter forfra.
Tilsæt osten.
Pisk fløden og æggeblommen sammen og kom den i sovsen. Smag til med muskatnød, salt og peber.