Sauce Béchamel eller Béchamelsovs er hovedingrediensen i mange moussaka og lasagne opskifter. Denne hvide sovs er ofte med ost og muskatnød og passer også godt sammen med grønsager.
Sauce Béchamel eller Béchamelsovs er hovedingrediensen i mange moussaka og lasagne opskifter. Denne hvide sovs er ofte med ost og muskatnød og passer også godt sammen med grønsager.
Smelt smørret i en gryde og kom derpå melet ved.
Rør godt rundt indtil melet er rørt godt ud.
Mælken tilsættes under kraftig omrøring
Når al mælken er tilsat, kommes løget og laurbærbladet ved,
Nu skal sovsen koge ved svag varme i 15-20 minutter, husk at røre jævnligt .
Smag til med salt, peber og rigelig revet muskatnød og si den.
Løg og laurbærblade kan godt undværes men det giver en godt smag og forbedre efter min mening, det færdig resultat.