Et Scotch Egg er perfekte til forretten, de er lækre med en blød kerne og knasende skal. De kræver lidt finger snilde at lave men resultatet er episk.
Et Scotch Egg er perfekte til forretten, de er lækre med en blød kerne og knasende skal. De kræver lidt finger snilde at lave men resultatet er episk.
Start med at koge vand i en gryde.
Når vandet koger kommer du 4 æg i vandet med en ske, de skal have 7 minutter og ikke længere!!.
Når æggene er færdige komme du dem direkte i vand med isterninger, så kognings processen stoppes.
Når æggene er helt kolde piller du dem forsigtigt !! Æggene er nemlig meget skrøbelige og der kan sagtens gå hul på dem.
Nu blander du svinekøddet sammen med sennep,paprika,salt og peber og rør godt rundt indtil du har en jævn fars.
Fordel nu farsen i 4 lige store klumper, her kan man med fordel veje af så de bliver lige store.
Læg en af de 4 klumper mellem to stykke plastikfolie, tryk/rul nu kødet ud så du har en jævnt fordelt og flad fars. Den skal være tyk nok til ikke at gå i stykker.
Tag det øverste folie af og læg et æg midt i farsen og svøb derefter ægget helt ind. Sørg for at farsen er jævnt fordelt og at der ikke er huller ind til ægget.
gentag processen indtil alle æggene er indkapslet i fars. Stil nu de 4 kød-æg i køleskabet i omkring 15 min.
Slå det rå æg ud i en tallerken og pisk det med en gaffel. I en anden tallerken kommer du rasp og i en tredje mel.
rul nu hver kugle først i mel så i æg og til sidst i rasp. Indtil alle 4 har en pænt lag rasp.
Nu kan du vælge at gøre 2 ting, enten kommer du dem i ovnen ved 200 grader i 35 min. Ellers varmer du olie op til 190 grader cirka og steger dem i 2-3 min.
Det bedste resultat er op til dig 😀