Spicy Indisk Vegansk Dahl Opskrift

Forberedelsestid

00:10 min

Tilberedningstid

00:35 min

Portioner

Dahl, som også ofte staves dhal, daal og dal, er i det væsentlige en tyk sydasiatisk-inspireret rød linsegryns, der ofte tilberedes med ghee eller klaret smør. Denne linseindiske skål bruger lidt sesamolie til dybde og smag i stedet for ghee for at gøre den vegansk.

Der er faktisk en bred vifte af dahls lavet af mange forskellige typer linser og andre grøntsager kaldet “pulser.” Tørret og delt, de koges med forskellige krydderier, kød og grøntsager. Valgmulighederne inkluderer røde og gule linser, mung bønner, lobiya (sortøjede ærter) og kikærter blandt andre. Det er nemt at ændre en dahl for at gøre den mild eller krydret eller til at skabe et fuldt dah-baseret måltid eller en side parabol.

Denne enkle dahl-suppe er en favorit-go-to-opskrift, da den er let at tilberede med pantry hæfteklammer og hurtig at fremstille i en gryde. Det kan også fordobles eller tredobles, når du har en masse mund til at føde til en stor familiesammenkomst eller en fødselsdagsfest. Det er også en dejlig frokost til resterende rester, der kan serveres med naan og te.

Ekstra Tips Til Hjemmelavet Vegansk Dahl

  • Mens dahl helt sikkert kan spises alene, serveres den undertiden med et solidt korn. Basmati ris og quinoa er de sædvanlige akkompagnement.
  • Dahl kan også serveres med roti, et indisk brød eller naan.
  • For en lys finish, top dahl med hakket frisk koriander.
  • Hvis du serverer mange gæster, kan du have rød peberflager til rådighed, så andre kan kontrollere varmen.

Andre variationer af Dahl opskriften

  • Indisk køkken er kendt for at være på den krydret side, men det behøver ikke være det. Hvis du vil slå sparket ned, skal du udelade cayennepeber.
  • Tilsæt grønne chilier uden frøene i stedet, da dette vil forbedre smagen af den samlede skål uden at tilsætte meget krydderi.
  • For en let smag og farvevariation skal du bruge en finhakket rødløg.

Ingredienser

1 spsk sesamolie (eller, olivenolie) 1 kop løg (hvid; finhakket) 2 fed hvidløg (finhakket) 1 spsk frisk ingefær (finhakket) 4 kopper vand (eller vegetabilsk bouillon) 1 kop tørrede røde linser (skyllet og plukket over) 1 tsk malt kummin 1 tsk malet koriander 1 tsk malet gurkemeje 1/4 tsk malet kardemomme 1/4 tsk malet kanel 1/4 tsk cayennepeber 1 tsk salt (eller efter smag) 2 spsk tomatpuré

Pro Tips

Forberedelse

Opvarm sesamolien over medium varme. Når olien er varm, tilsættes løg, hvidløg og ingefær. Kog under omrøring ofte, indtil løgene er gennemskinnelige, ca. 6 minutter. -- Rør konstant, tilsæt vand eller bouillon, linser, krydderier og salt. Lav et lavt kogepunkt, skru derefter ned varmen til lav, dæk og lad suppen simre i ca. 20 minutter, eller indtil linser er meget møre. -- Rør tomatpastaen ind, indtil den er godt kombineret. Kog flere minutter mere, eller indtil suppen er ønsket temperatur og konsistens, tilsæt om nødvendigt mere vand til dahl. Serveres varm med fladbrød og pynt med en dukke mejeri-fri sojayoghurt om ønsket. --  

Vegetar Opskrifter Ebog

Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis! 

©2014-2021 7Opskrifter.dk – Hosted by GetHosting.dk Alle rettigheder forbeholdes