Dahl, som også ofte staves dhal, daal og dal, er i det væsentlige en tyk sydasiatisk-inspireret rød linsegryns, der ofte tilberedes med ghee eller klaret smør. Denne linseindiske skål bruger lidt sesamolie til dybde og smag i stedet for ghee for at gøre den vegansk.
Der er faktisk en bred vifte af dahls lavet af mange forskellige typer linser og andre grøntsager kaldet “pulser.” Tørret og delt, de koges med forskellige krydderier, kød og grøntsager. Valgmulighederne inkluderer røde og gule linser, mung bønner, lobiya (sortøjede ærter) og kikærter blandt andre. Det er nemt at ændre en dahl for at gøre den mild eller krydret eller til at skabe et fuldt dah-baseret måltid eller en side parabol.
Denne enkle dahl-suppe er en favorit-go-to-opskrift, da den er let at tilberede med pantry hæfteklammer og hurtig at fremstille i en gryde. Det kan også fordobles eller tredobles, når du har en masse mund til at føde til en stor familiesammenkomst eller en fødselsdagsfest. Det er også en dejlig frokost til resterende rester, der kan serveres med naan og te.
Opvarm sesamolien over medium varme. Når olien er varm, tilsættes løg, hvidløg og ingefær. Kog under omrøring ofte, indtil løgene er gennemskinnelige, ca. 6 minutter. -- Rør konstant, tilsæt vand eller bouillon, linser, krydderier og salt. Lav et lavt kogepunkt, skru derefter ned varmen til lav, dæk og lad suppen simre i ca. 20 minutter, eller indtil linser er meget møre. -- Rør tomatpastaen ind, indtil den er godt kombineret. Kog flere minutter mere, eller indtil suppen er ønsket temperatur og konsistens, tilsæt om nødvendigt mere vand til dahl. Serveres varm med fladbrød og pynt med en dukke mejeri-fri sojayoghurt om ønsket. --
Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis!