Denne opskrift laves med sej filletter men kan også sagtens laves med laks eller lignende.
Friske kartofler er perfekte som tilbehør til denne ret.
Denne opskrift laves med sej filletter men kan også sagtens laves med laks eller lignende.
Friske kartofler er perfekte som tilbehør til denne ret.
Kom salt, vand og spinaten i en gryde, dette er for at være sikker på at spinaten er helt optøet og for at trække så meget væske ud så muligt. Når den har simret et stykke tid ved svag varme tages den af og hældes over i en sigte. Pres spinaten fri for vand inden du forsætter.
Kom smøren i en gryde og svits løgene af, tilsæt mælk/fløde, spinat, muskatnød samt peber og kog blandingen godt ind.
Rul en butterdejs plade godt ud, så der er plads til fisken og lidt fyld. Kom fisken og fyld over på den ud-rullede dej, og fold siderne hen over midten. Enderne folder ud ind under ”lommen” så den bliver lukket af, dette forhindre at alt indholdet koger ud over det hele.
Denne procedure forsætter du men ind til du har 4 dutterdejs lommer ialt. Inden de kommes i ovnen kan man med fordel pensle lommerne med vand eller æg.
Bag den i ovnen ved 200 grader i godt 20 min.
Skær tomaterne over i to halve dele. Kom dem i et ildfast fad og drys salten let henover.
Kom peber, de maste/moste hvidløg samt timian og sukker i en lille skål eller glas. Rød det hele godt sammen og hæld det over tomaterne.
Tomaterne kan nøjes med at få 125 grader i 20-25 min, men jo længere tid du giver dem jo mere intens bliver smagen.