Sprøde indbagte æbler er gode til ost, de smager af æblegrød indhyldet i en lækker sprød dej. Når man så får en god ost til så går det hele op i en højere enhed.
TIP : De sprøde indbagte æbler er også utroligt gode til is.
Sprøde indbagte æbler er gode til ost, de smager af æblegrød indhyldet i en lækker sprød dej. Når man så får en god ost til så går det hele op i en højere enhed.
TIP : De sprøde indbagte æbler er også utroligt gode til is.
Start med at piske øl og æggeblommen god sammen.
Derefter pisker du sukker,kanel, olie og lidt af gangen mel.
Når du har en jævn dej kommer du den i køleskabet i mindst 45 min.
Lige før dejen har stået den angivende til i køleskabet, starter du frituren. (eller en tykpandet gryde med olien i)
Derefter kommer du æggehviden i en skål og pisker den indtil den er hvid og godt stiv.
Dejen tages ud af køleskabet og den stive æggehvide vendes forsigtigt i, indtil dejen igen er glat og jævn.
Æblerne skæres i tynde både eller halv cirkler. ( De skal helst være cirka lige tykke over det hele) Tricket er at finde balancen mellem fortyk og for tynde skiver. Dette afhænger meget af ens egen præferencer. Mine er cirka 2-3 mm tykke.
Tjek om fristuren er varm nok ved at stikke en tand stik ned i olien hvis der dannes små bobler omkring træet så går blot videre til næste punkt. Hvis ikke vent et par minutter og prøv igen.
Vend først æbleskiverne i lidt sukker også dyb dem grundigt i dejen før du dropper dem ned i frituren( bare roligt de kommer op til overfladen igen efter et par sekunder)
Husk at vende de indbagte æbler efter godt 45 sek. de skal have 1,5 min ialt eller indtil de er blevet godt gyldne.
Inden servering lad de herlige indbagte æbler dryppe af på et stykke køkkenrulle og server den evt. til morgenmad med lidt god ost eller til is desserter.
!!VELBEKOMMEN!!