500 – 600 gr. stikkelsbær ( afhængigt af hvor meget smag man ønsker)

ca. 180 gr. sukker

1,5 tsk. vanillesukke

1/4 l. Fløde

4 pasteuriserende æggeblommer

Reven skal af en 1/2 citron(økologisk)

man kan eventuelt tilføje ekstra fløde cirka 1-2 dl hvis man ønsker en mere cremet is.

Stikkelsbærbusken er en op til 1,5 meter høj busk.  Den findes blandt andet i skov og læghegn over hele landet.  Stikkelbær er meget let genkendelige med deres enten røde eller grønne/gule bær.

DSCF1346

Start med at fjerne det sorte af bærrene, skyl dem og kog derefter dem i det vand der hænger ved fra skylningen. Koge dem helt ud til mos under svag varme. Mose de kogte bær gennem en sigte, for at fjerne kernerne. 

Smag mosen til med sukker ca. 90 g. og vanilje. Herefter lader du bærmosen stå og blive helt kold.

Hæld fløden i en tykbundet gryde. Pisk herefter de pasteuriserende æggeblommer i og lad massen tykne, mens den konstant om røres under ved svag varme.

Da massen ikke må koge, da den så skiller, kan man med fordel benytte et vandbad så undgå man dette problem.

DSCF1347

Når massen begynder at tykne tag da cremen af blusset og pisk citronskal og resten af sukkeret i.  Her efter skal også denne masse køles helt af.
Når både creme og mos er helt kold, vendes mosen forsigtigt i cremen, hvorefter blandingen hældes op i en passende beholder til frysning.  husk! det er vigtigt at røre ofte i massen under frysningen for at undgå is-krystaller.

DSCF1350

Man kan med fordel benytte sige af en is maskine, der også gør processen hurtigere og lettere.
Isens frysetid er mellem 3-4 timer. ( med is maskine cirka 45 min )

DSCF1353