- Stikkelsbær mos.
- 4 dl vand
- 500 g stikkelsbær
- 4 spsk jævner
Kog stikkelsbærrene møre. Blend bærrene og passér dem gennem en fintmasket sigte. Jævn stikkelsbærrene til man har en passende konsistens.
- Stikkelsbær-yoghurtsorbet:
- 2 blade husblas
- 1 dl piskefløde 38%
- 100 g sukker
- 5 l yoghurt 10%
- 5 dl stikkelsbærmos
Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min. Bring piskefløde og sukker i kog. Smelt husblassen heri og lad flødeblandingen køle til omkring 30°. Tilsæt yoghurt og stikkelsbærmos. Hæld isen på en is maskine eller i en passede beholder. Hvis den køres på ismaskine er den bedst med det samme, da der ikke er meget sukker i, vil den blive meget hård i fryseren.
For at undgå is-krystaller skal man røre i isen ofte mens den fryses.
- Krystalliseret hvid chokolade:
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- 75 g hvid chokolade, smeltet
Bring vand og sukker i kog og varm det til omkring. 145°. Imens smeltes den hvide chokolade. Vend sukker massen i den hvide chokolade. Smør chokoladeblandingen ud på bagepapir og lad den køle af. Efter afkøling knuses det til en passende størrelse.