Tzatziki Opskrift (Græsk Yoghurt m. Agurk)

Forberedelsestid

00:15 min

Tilberedningstid

00:00 min

Portioner

Tzatziki! Tsaht-Zee–kee! Ellers kendt som den græske yoghurt og agurksauce, du elsker på græske restauranter, men hader at udtale forkert… Vi kender det alle sammen…

Tzatziki opskriften er simpel og baseret på yoghurt, drænet agurk, olivenolie, friske urter (normalt mynte eller dild), hvidløg, citronsaft og salt. Det er en forfriskende kølet sauce, dypp eller spredt.

Jeg rejste til Grækenland sidste efterår og bestilte tzatziki på hver restaurant. Jeg er seriøs. Jeg nød alle de forskellige slags tzatziki opskrifter og varianter med hvert eneste måltid, endda morgenmad. Denne opskrift smager ligesom autentisk tzatziki.

Jeg har en tendens til at primært forbinde tzatziki med græsk mad, men du finder det serveret over Middelhavet og Mellemøsten, undertiden under forskellige navne eller i lidt forskellige former. Nu har jeg altså set rigtig mange variationer af tzatziki opskrifter man nemt selv kan lave gennem tiden.

Tzatziki serveres ofte med grillet kød og gyros, men jeg kan ikke tænke på en grillet eller ristet grøntsag, som den ikke ville spille pænt med. Du kan også servere noget hjemmelavet tzatziki med din næste forretter.

Idéer til kombinationer med tzatziki

Grillet Grøntsager

 • Peberfrugter
 • Svampe
 • Gulerødder
 • Asparagus
 • Grønne bønner
 • Grillet Majskolbe

Appetizers

 • Pitabrød
 • Sprøde grøntsager
 • Oliven
 • Ost og kiks
 • Hummus

Falafel, Sandwiches og Salater

 • Falafel
 • Pitabrød
 • Tabbouleh
 • Lentil salad
 • Chickpea salad

Min nemme hjemmelavet tzatziki opskrift

Heldigvis er tzatziki super let at piske sammen. Det eneste trick er at dræne agurken ordentligt, inden den blandes i yoghurten. Ellers vandes agurk for meget ned i saucen. Saltning af den revne agurk og lade overskydende fugt dryppe ud tager et stykke tid.

Den nemmeste og mest effektive måde at slippe af med den overskydende fugtighed er at skubbe den revne agurk let over vasken. Den eneste ventetid, der kræves i min opskrift, er at lade tzatziki hvile i fem minutter, efter at du har blandet det hele sammen, så smagene smelter sammen. På det tidspunkt kan du servere det med det samme eller nedkøle det til senere.

Tzatziki Ernæring & Yoghurt Noter
Ernæringsmæssigt er tzatziki en cremet men let sauce. Du kan dukke den generøst på din mad uden at tilføje en masse kalorier (i modsætning til f.eks. Mayonnaise eller ranchedressing). Det er trods alt hovedsagelig lavet med græsk yoghurt og agurk.

Jeg har ikke fundet en mærkbar forskel i tekstur, uanset om jeg bruger helmælk yoghurt, fedtfattig eller ikke-fedt, så nogen af ​​dem vil fungere. Traditionel græsk tzatziki er lavet med anstrengt ged eller fåryoghurt, men det er svært at finde dem her. Den græske yoghurt, der sælges her i USA, er anstrengt yoghurt (det er derfor, den er tykkere og højere i protein end almindelig yoghurt), så det bruger jeg.

Fortæl mig som altid, hvordan du kan lide denne opskrift i kommentarerne! Jeg er glade for at høre, hvordan det viser sig for dig, og hvordan du serverer din egen version af denne tzatziki opskrift.

Ingredienser

2 kopper revet agurk (fra ca. 1 mellemstor 10-ounks agurk, ikke nødvendigt at skrælle eller frø agurken først, riv på de store huller i din kasse rivejern) 1 ½ kopp almindelig græsk yoghurt 2 spsk ekstra jomfru olivenolie 2 spsk hakkede frisk mynte og / eller dild 1 spsk citronsaft 1 hvidløg i fedd, presset eller hakket ½ tsk fin havsalt

Pro Tips

Forberedelse

Arbejd med en stor håndfuld ad gangen, pres let den revne agurk mellem håndfladerne over vasken for at fjerne overskydende fugt. Overfør den pressede agurk til en serveringsskål, og gentag med den resterende agurk. -- Tilsæt yoghurt, olivenolie, urter, citronsaft, hvidløg og salt i skålen, og rør til blanding. Lad blandingen hvile i 5 minutter, så smagene smelter sammen. Smag og tilføj eventuelt yderligere hakkede friske urter, citronsaft og / eller salt, hvis nødvendigt (jeg troede, at denne batch var helt rigtig som den er). -- Server straks tzatziki eller afkøl til senere. Rest tzatziki holder sig godt, kølet, i cirka 4 dage.

Vegetar Opskrifter Ebog

Få vores nye ebog med de mest inspirerende vegetar opskrifter, helt gratis! 

©2014-2021 7Opskrifter.dk – Hosted by GetHosting.dk Alle rettigheder forbeholdes