- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stilke bladselleri
- ca. 50 gram Pancetta
- 500 gram hakket oksekød af god kvalitet og ikke for høj fedtprocent
- 450 gram flåede hakkede tomater
- 1/2 dåse tomatpure ( 35 gram, svarende til en af små dåser )
- 1 håndfuld cherrytomater
- 1 dl olivenolie
- 1 1/2 dl oksefond
- 2 dl god rødvin
- 1 1/2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk oregano
- 1/2 tsk timian
- 1/2 tsk rosmarin
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- spaghetti i passende mængder
- overdrevne mængder friskrevet parmesan
- Salt og Peber
Spaghetti Bolognese
Det første du skal lave er en sofrito (hakket løg og bladselleri, finthakket hvidløg) Varm olien op og tilsæt ovenstående og simre i 7 minutter, herefter tilsættes finthakket pancetta eller bacon (brug lidt mindre hvis bacon).
Nu tilsættes kødet og brunes, når kødet er brunet tilsættes krydderierne med lidt salt og peber.
Tilsæt nu de flåede og hakkede tomater, tomatpure og lidt halve cherrytomater, rør det godt rundt så det hele blandes sammen.
Når det hele er blandet sammen tilsættes oksefond, balsamico og rødvin – Rør godt og sørg for det bliver blandet sammen.
Retten skal nu simre ved svag varme i ca. 1 time så rødvinen og fonden kan koge ind og smage retten til.
Før servering af din spaghetti bolognese, tilsæt håndrevet basilikum blade og lad retten simre yderligere 10minutter.
Server din spaghetti bolognese med en lækker nykogt spaghetti al dente, en masse friskrevet parmesan ost, eventuelt et hvidløgsbrød og en god flaske rødvin.
God appetit med din spaghetti bolognese 🙂