Tørgær overfor almindelig gær

Når der skal bages er gær ofte en vigtig ingrediens. Det kan bare være svært altid at have frisk gær tilgængeligt hele tiden. Det er her tørgær, er rigtigt god, til at have liggende. Der ved behøver man ikke smide de indtørret gær pakker ud hele tiden. Men i opskrifter omtaler man ofte kun normalt gær. Derfor har vi lavet en guide, til hvordan du konvertere mellem de to.

4 tsk, tørgær som der er i en af de små poser a 11,8 gram svarer til 50 g frisk gær.

Det vil sige hvis du skal have 25 g gær omregnet til tørgær skal du have ca. 2 tsk tørgær.

Tysk Curry wurst

Tysk Curry wurst er smager utroligt godt. Opskriften er en meget traditionsrig ret som tyskerne ynder at nyde til alle mulige slags festligheder. Retten kan er lige så populær i tysklandmed traditionsbunden som den danske udgave af hotdoggen er.

Sovsen kan smages til med hvad man ellers ønsker. Denne sovs er forholdsvis mild så kom gerne ekstra krydderi i efter behag

Jeg forsetækker at severe det hele sammen med Pomfritter.

Spaghetti Carbonara med bacon

Denne klassiske opskrift på Carbonara er fra Italien, der er megen diskussion hvorvidt der skal fløde i retten eller ej. Retten får efter min smag en bedre smag med fløde, men det er op til den enkelte at prøve sig frem.

 

Lasagne med Spinat

Ingredienser:
1 pk. friske lasagneplader ( ca. 250 g)
1 stk. løg
500 g hakket oksekød
100 g champignon
2 tsk. oregano
150 g. helbladet spinat
1 ds. hakkede tomater
2,50 dl bouillon
Revet mozzarella
salt, peber

Fremgangsmåde:

At lave lasagne med spinat er simpelt men resultatet afhænger af kvaliteten af ingredienser samt mængeden og balancen mellem dem. Der for kan det være at du efter at have prøvet denne opskrift ønsker mere eller mindre af nogle af ingredienserne med det er jo en smags sag.

Tag et ildfast fad frem som kan indeholde helst 4 lag af lasagneplader.

Svits kødet, tilsæt grovhakket løg og skiveskåret champignons. lad det simre et kort stykke tid og krydder der efter med oregano, salt og peber. Kom spinaten ved og varm det igennem til spinaten falder sammen.
Kom derefter et lag med spinat landingen nederst i det ildfastefad og derefter lasnagepladerne oven på.
Til sidst blander du tomat og bouillon som der efter hældes hen over lasage pladerne, indtil de er let dækket. Du gentager de ovennævnte skridt indtil du har 3-4 lag. Husk at der skal være rigeligt med tomat blanding til at dække pladerne i det sidste lag, ellers kan de blive hårde. Bag lasagnen i ovnen i 25 min. ved 175°C. Kort tid inden den er færdig drysser du den revne mozzarella hen over, mængden afhænger hvem man er.
Efter det er helt gennem bagt, lad den da hvile et par minutter inden servering.

Kylling Makhani (Indisk Kylling)

En god og lækker opskrift til dig der elsker kylling og godt kan lide at lave mad selv, madlavning i huset behøver ikke være svært!

Det indiske køkken har mange gode retter at byde på, særligt en af dem er den populære kylling makhani (indisk kylling). Jeg har fundet denne opskrift efter længe søgen og er virkelig blevet overrasket og glad for det færdige resultat efter madlavningen og at have prøvet at lave denne opskrift selv derhjemme i køkkenet. Det blev til en masse god mad der kom ud af denne opskrift, og helt sikkert noget jeg vil anbefale flere kylling sultne mennesker at prøve!

Gode krydderier, ris og kylling – Sammensætningen af disse ingredienser bliver til en helt fantastisk Kylling Makhani opskrift som du nemt og hurtigt kan lave sætte igang derhjemme i køkkenet.

Nemmere bliver det næsten ikke at klare madlavningen derhjemme fremadrettet!

Kylling Tikka Masala

[directions title=”Tilberedning”]

  1. Heat 1 tablespoon oil in a large saucepan over medium high heat. Saute shallot and onion until soft and translucent. Stir in butter, lemon juice, ginger-garlic paste, 1 teaspoon garam masala, chili powder, cumin and bay leaf. Cook, stirring, for 1 minute. Add tomato sauce, and cook for 2 minutes, stirring frequently. Stir in half-and-half and yogurt. Reduce heat to low, and simmer for 10 minutes, stirring frequently. Season with salt pepper. Remove from heat and set aside.
  2. Heat 1 tablespoon oil in a large heavy skillet over medium heat. Cook chicken until lightly browned, about 10 minutes. Reduce heat, and season with 1 teaspoon garam masala and cayenne. Stir in a few spoonfuls of sauce, and simmer until liquid has reduced, and chicken is no longer pink. Stir cooked chicken into sauce.
  3. Mix together cornstarch and water, then stir into the sauce. Cook for 5 to 10 minutes, or until thickened.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 1 te ske peanut olie
  • 1 shallot, finhakket
  • 1/4 hvidløg, hakket
  • 2 spise skeer smør
  • 2 te skeer citron juice
  • 1 spise ske ginger garlic paste
  • 1 te ske garam masala
  • 1 te ske chili pulver
  • 1 bay leaf
  • 1/4 A38 _/ Neutral Youghurt
  • 1 kop half-and-hald
  • 1 dåse tomat pure
  • 1/4 te ske cayenne pepper
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch sort pepper
  • 1 te ske peanut olie
  • 1 pound boneless, skinless, chicken thighs, cut into into bite-size pieces
  • 1 te ske garam masala
  • 1 pinch cayenne pepper
  • 1 te ske cornstarch
  • 1/4 kop vand

[/ingredients]